geluk

 Geluk: the world book of happiness: de wijsheid van 100 geluksprofessoren uit de hele wereld

In dit boek laat Leo Bormans honderd wetenschappers in de positieve psychologie aan het woord over geluk. Dat doen ze telkens in minder dan duizend woorden en in een verstaanbare taal. Hoewel alle bevindingen gebaseerd zijn op empirisch onderzoek, zijn ze soms niet meer dan een bevestiging van wat we intuïtief al weten of kunnen lezen in spirituele geluksboeken. Anderzijds bevat dit boek wel waarheden over geluk die zich onderscheiden van clichés die ons verkeerde keuzes zouden kunnen doen maken (zo blijkt uit het boek onder meer dat geluk wél maakbaar is). Verder is er ook plaats voor tegenstrijdige conclusies. Zo stelt een Amerikaanse sociaalpsycholoog dat je basisgevoel van geluk grotendeels genetisch bepaald is, terwijl kinderpsychiater Adriaenssens geluk relateert aan de opvoedingsstijl van de ouders. De meeste bijdragen worden afgesloten met een korte opsomming van de conclusies.

 

 

leven zonder smartphonestress

Leven zonder smartphonestress: waarom ons permanente smartphonegebruik gevaarlijk is en wat we daaraan kunnen doen - Alexander Markowetz

De smartphone heeft een dramatisch effect op ons persoonlijk leven. Onze productiviteit daalt: het is een gevaarlijke verslaving die ons welbevinden ondermijnt. Alexander Markowetz deed grondig wetenschappelijk onderzoek en ontdekte hoe de smartphone ons onderbewuste aanspreekt, de chemie in ons lichaam beïnvloedt en ons handelen zo steeds weer onderbreekt. Het achterliggende mechanisme wordt messcherp uitgelegd. Markowetz maakt ons niet alleenbewust van de gevolgen van onze digitale verslaving, maar laat vooral ook zien hoe we het anders kunnen doen en hoe we daar beter van worden. 

 

 

helende kracht van bomen

De helende kracht van bomen: de oerkracht en helende eigenschappenvan bomen en hun bijzondere rol in mythen en verhalen - Petra Sonnenberg

Wel eens met een bedrukt humeur de rust van een bosrijke omgeving opgezocht en je hart uitgestort bij je lievelingsboom? De bijzondere (oer)kracht van bomen is al van oudsher en over de hele wereld bekend en de boom is dan ook sinds mensenheugenis een object van eerbied, innerlijke bespiegeling, verering en zelfs van aanbidding geweest. Denk bijvoorbeeld aan de Es, in de Noord¬Europese mythologie beter bekend als Yggdrasil, de heiligste der bomen. Hoe langer hoe meer wordt de helende (oer)kracht van bomen onderkend en hoe deze kan worden gebruikt voor ons geestelijk en lichamelijk welzijn. Deze 'vibratie' maakt emoties los, heft blokkades op en verbindt ons rechtstreeks met de onuitputtelijke levenskracht van Moeder Aarde. De oerkracht van bomen is de Universele Levenskracht, de energie die in alles wat leeft aanwezig is. De helende kracht van bomen bespreekt de belangrijkste Noordwest-Europese bomen: hoe de boom eruit ziet en waar hij voorkomt, de helende eigenschappen, de correpondenties (chakra, element, kleur, astrologisch teken en edelsteen) én in welke mythen en verhalen de boom een belangrijke rol speelt. De prachtige en gedetailleerde illustraties maken de beschrijving per boom compleet. Met deze gids kun je leren communiceren met de (oer)kracht van bomen en hoe je deze bijzondere energie kunt toepassen in het dagelijks leven. De ondersteunende en inspirerende boommeditaties bieden de mogelijkheid om het contact met je lievelingsboom te optimaliseren. 

 

 

jij bent een badass

Jij bent een badass: twijfel niet langer aan jezelf en start een fantastisch nieuw leven - Jen Sincero

Met alle wildgroei aan inspirerende zelfhulpboeken is het Jen Sincero gelukt om een verfrissend, goudeerlijk boek te schrijven waarin ze je met hilarische en inspirerende verhalen levensveranderende inzichten geeft. In hoofdstukken als 'Je brein is je bitch', 'Angst is voor losers' en 'Het was de schuld van mijn onderbewustzijn', neemt Sincero je mee op een transformerende tour. Ze laat je zien hoe je je financiën, relaties en carrière een boost geeft en eigenlijk alle geweldige dingen kunt krijgen waar je naar verlangt. Ben je bang om gezien te worden met een zelfhulpboek? Geen zorgen. Sincero was aanvankelijk ook een scepticus en heeft daarom dit boek geschreven met alleen de beste adviezen zonder een new age-sausje. Na het lezen van dit boek ben je een badass, ken je jezelf en snap je waarom je dingen doet, weet je te houden van de dingen die je niet kunt veranderen en de dingen te veranderen waar je niet van houdt, en hoe je het leven gaat krijgen waar je vroeger altijd jaloers op was. 

 

 

filosoferen

Filosoferen, hoe doe je dat? - Gary Cox

Een uitermate leesbare inleiding in de filosofie. De auteur heeft zijn sporen verdiend als popularisator van de wijsbegeerte. In dit boek spreekt hij de lezer aan alsof ze gezellig samen zitten te praten, met als uitgangspunt de wijsgerige vragen waar iedereen wel eens mee zit. Gaandeweg komt vervolgens aan de orde hoe je als filosoof met die vragen omgaat en wat voor antwoorden denkers als Plato, Descartes, Kant en Sartre gegeven hebben op problemen uit de metafysica, de kentheorie en de ethiek. Een boek dat uitnodigt om vooral door te gaan met vragen.

 

 Meer tips:

Vallen en opstaan - Claire Vanden Abbeele

Basisboek massage - Clare Harris

Grow your own drugs - James Wong

Taoïsme: de weg om niet te volgen - Patricia de Martelaere

De kracht van positief denken - Norman Vincent Peale

Filosofie: 100 essentiële denkers - Philip Stokes

Mythen en legenden - Neil Philip

Troost van de filosofie - Alain de Botton

Leer uzelf denken - Edward de Bono

Een leven lang jong: hoe je jong kunt blijven, denken en doen - Miriam Stoppard

De magie van het kaartleggen zelf toepassen - Susanne Redlin

Het complete handboek natuurgeneeswijzen - Richard Thomas

Gesprek met God - Neale Donald Walsch

Barefoot Doctor: bevrijd jezelf van alles wat je dwarszit - Stephen Russell

De kracht van verandering - Wayne Dyer

De allerleukste paranormale spelletjes - Cassandra Eason

Uitblinkers - Malcolm Gladwell

De 13e stap - Jude Currivan

Stuiten op geluk - Daniel Gilbert

Breng geluk in je eigen huis - E. H. Lo

 

Terug

   

Friedl' Lesage, meter van Start To Read  

"Toen ik aan de bibliothecaresse liet weten dat ik de plank van tien tot twaalf jaar nu echt wel helemaal had gehad, ging ze voor mij op zoek naar iets op de plank van twaalf tot veertien waarvan ik niet zou gaan blozen."

Wil je het volledige verhaal over de liefde van Friedl' Lesage voor boeken lezen?
Klik dan hier

   
DMC Firewall is a Joomla Security extension!