theetuin

Theetuin: zelf theeplanten kweken, oogsten en mengen - Modeste Herwig

Maak van je eigen tuin een theetuin en geniet van heerlijke tuinthee. Van bladeren, bloemen, bessen en ander lekkers uit de tuin maak je snel en makkelijk een geurige thee. Brouw een mengsel van één soort of maak je eigen theemengsel voor een speciaal moment van de dag. Zo'n zelf gekweekte en samengestelde theemix is ook erg leuk om cadeau te geven. Dit boek is een rijk geïllustreerde gids waarin het kweken, oogsten en verwerken van 40 'theeplanten' centraal staat. Het gaat dus niet om 'zwarte thee' van de theestruik (Camellia sinensis) maar om vaste planten, eenjarigen en heesters die gewoon in de tuin kunnen groeien. Ontdek hoe je zelf de lekkerste thee maakt van verse en gedroogde tuinplanten.

 

 

300 tips

300 tips voor schilder-, decoratie- en doe-het-zelftechnieken: onmisbaar handboek met tips en technieken voor het stylen van uw woning - Alison Jenkins

Een prima leidraad voor wie er plezier in heeft om zoveel mogelijk zelf aanpassingen in het interieur van zijn huis aan te brengen, in de vorm van vloerbedekking, tegels, verf of andere vormen van verfraaiing. Over het benodigde gereedschap, het gebruik daarvan, de diverse verfsoorten en bijbehorende toepassing en idem voor bijvoorbeeld tegels. Uiteraard gerubriceerd in hoofdstukken en in fraaie kleurendruk. Handig formaat om onderweg, of bij de boodschappen, nog eens goed te raadplegen. Heel veel foto's met beschrijving. De laatste bladzijden gaan over onderhoud en vooral het herstellen van beschadigingen. Ook aandacht voor wanneer de inzet van een vakman verstandiger is. Alles geschreven in heldere tekst, met aan het eind een verklarende woordenlijst.

 

 

vogels in en rond de tuin

Vogels in en rond de tuin: de 100 mooiste soorten in tuin en park - Helga Hofmann

Het plezier van vogels kijken kan gewoon rondom het huis beginnen! Na enkele uitgebreide hoofdstukken over o.a. het herkennen van vogels, zang, nestgelegenheid, voedsel- en vogelvriendelijke tuin, voederen en vogeltrek worden de honderd meest voorkomende soorten, geordend in drie grootte-categorieën, beschreven. Het vierde hoofdstuk is gewijd aan watervogels. Voor elke vogel is een dubbele bladzijde beschikbaar. Elke beschrijving is voorzien van een duidelijke kleurenfoto, gegevens over voorkomen, kenmerken, geluid, voedsel, legsel en eventueel gelijkende soorten. Ook een observatietijd/broedseizoen tijdbalk en een verspreidingskaartje zijn aanwezig. Door de vele weetjes, de duidelijke en overzichtelijke uitleg bij de foto's en het feit dat de meeste van de beschreven vogels (vrij) regelmatig in Nederland voorkomen is deze zakgids bij uitstek geschikt voor beginnende vogelaars. 

 

 

hoe houd je het gezellig thuis

Hoe houd je het gezellig thuis?: 30 manieren om je kind en jezelf op te voeden - Charlotte Borggreve

Charlotte Borggreve is kinder- en jongerencoach. Ze heeft haar eigen praktijk en werkt op een oplossingsgerichte en creatieve manier, gebruikmakend van allerlei methodes. Omdat ouders haar vaak vragen: ‘Hoe kan ik als ouder mijn kind goed begeleiden?’ heeft ze dit boek gemaakt. Het boek is voor ouders die na coaching hun kind goed willen blijven begeleiden maar ook voor ouders die zelf hun kind willen coachen en motiveren. Dit boek is ook voor ouders die het even niet weten en een paar ideeën nodig hebben om weer verder te gaan. En voor ouders die hun eigen gedrag willen veranderen in de omgang met hun kind. Hoe houd je het gezellig thuis is een doeboek met praktische methodes die Charlotte zelf in haar kinder- en jongerencoachpraktijk gebruikt. Dingen die je op een regenachtige zondagmiddag met je kind kan doen, gewoon als spelletje of gezellig samenzijn. Maar die je ook kan gebruiken als je kind even door een lastige periode gaat of als jij en je kind er samen niet zo één-twee-drie uitkomen.

 

 

handboek thuisdrogist

Handboek voor de thuisdrogist: kitchen lab - Natalie en Sarah Schrauwen

Een handleiding voor iedereen die gebruik wil maken van ingrediënten op natuurlijke basis die in of om het huis zijn terug te vinden om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van schoonheid, gezondheid en vitaliteit. Ruim honderd recepten krijgt de lezer voorgeschoteld waarbij met beperkte huis-, tuin- en keukenmiddelen de meest uiteenlopende recepten kunnen worden gemaakt. Leer de basisingrediënten kennen en ontdek hoe je met speciale eenvoudige technieken en materialen je eigen mini-drogisterij kan realiseren. Het boek is ingedeeld in diverse thema's en focust zich met name op je eigen welzijn. Hoe zorg je dat je kunt inslapen met zelfgemaakte slaappleisters? Wat is het geheim achter de warme wonderolie? En hoe kan kleiwater je bij acute voedselvergiftiging helpen? Deze en vele andere wetenswaardigheden komen aan bod in dit handige keukenlabboekje. Een aanrader voor elke keukenla.

 

 Meer tips:

Bloemen voor het interieur - Pieter Porters, Ivo Pauwels

Houdbaar en heerlijk - Nick Sandler, Johnny Acton

De nieuwe familietuin - Caroline Tilston

Genieten van thee - Gilles Brochard

De snelste workout voor thuis: voor een optimale spiertraining en vetverbranding - Lou Schuler

Oei, ik groei: de acht sprongen in de mentale ontwikkeling van je baby - Hetty van de Rijt

De internetspellengids - Arjan Bruijn, Barry den Ouden

Tuinieren met kinderen - Kim Wilde

Natuurlijk wonen: een levensstijl - Tricia Guild

Toonaangevende modeontwerpers - Laura Eceiza Nebreda

Handboek gezin en gezondheid - Inez van Eijk

How2Talk2Kids: effectief communiceren met kinderen - Adèle Faber 

Papa speelt mee - Ed Avis

Gids voor succesvol opvoeden - Peter Adriaenssen

Gezondheid en lifestyle: hét naslagwerk voor een lang leven in goede gezondheid - Miriam Stoppard

The naked chef is terug - Jamie Oliver

Verander je look, verander je leven - Trinny en Susannah

Fruit uit eigen tuin - Carol Klein

Kind aan huis : speelplekken binnen en buiten - Sam Scarborough

Handboek naaitechnieken - Alison Smith

Start To Veggie - Evy Gruyaert

Help, mijn man is een klusser - Iris Merveille

 

Terug

 

 

   

Friedl' Lesage, meter van Start To Read  

"Toen ik aan de bibliothecaresse liet weten dat ik de plank van tien tot twaalf jaar nu echt wel helemaal had gehad, ging ze voor mij op zoek naar iets op de plank van twaalf tot veertien waarvan ik niet zou gaan blozen."

Wil je het volledige verhaal over de liefde van Friedl' Lesage voor boeken lezen?
Klik dan hier

   
Our website is protected by DMC Firewall!