harsclubDe Harsclub - Senay Özdemir

In haar eerste roman schildert Senay Özdemir de levensstijl van drie jonge Turks-Nederlandse vrouwen. Eens per maand komen zij bij elkaar om hun lichaam te laten harsen. Tijdens deze intieme avonden wisselen de vrouwen hun levensverhalen uit. Bahar is nog maagd en droomt van de prins op het witte paard, Yelda is teleurgesteld in haar huwelijk en Arzu leeft een vrijgevochten bestaan. Alle drie hebben ze een mooie carrière midden in de Nederlandse samenleving, maar tegelijkertijd dragen ze voor altijd hun Turkse culturele erfenis met zich mee. Het is een typisch chicklitverhaal over drie goed opgeleide vrouwen en hun vele liefdesperikelen.

 

 

 1 fifth avenue1 Fifth Avenue - Candace Bushnell

Bushnell beschrijft de levens van een aantal bewoners en aanverwanten van het prachtige Art Deco appartementencomplex op Fifth Avenue, de duurste straat van New York. Zo zijn daar een bejaarde roddelrubriekschrijfster, haar neef een succesvolle scriptschrijver, zijn ex-geliefde een bekende actrice net teruggekeerd uit L.A, een ambitieus verbitterd echtpaar uit de uitgeverswereld met 13-jarige zoon, de 100-jarige steenrijke dame die al sinds 1947 het enorme penthouse bewoont, een kunsthandelaar uit de buurt, en de 22-jarige Lola, een meisje op zoek naar roem en geld dat het met verscheidene van de bewoners aanlegt. Als de oude dame sterft, ontstaat er een run op het penthouse die wordt gewonnen door een wat vreemde hedgefondsbiljonair en zijn vrouw. Geestige vlotgeschreven, soms vlijmscherpe kroniek over de levens en liefdes, ambities, dromen, verlangens, carrières en relaties van een groep societymensen uit Manhattan.

 

 

voor jou

Voor jou - Jojo Moyes

Louisa Clark neemt, gedwongen door familieomstandigheden, een baan aan als verzorgster van de zwaar gehandicapte Will. Zij is beperkt door een jeugdtrauma, hij heeft, door een ongeluk met een motor, een dwarslaesie vanaf zijn nek. Als Lou Wills plannen ontdekt, zet ze alles op alles om hem van het leven te laten genieten. Will leert haar hetzelfde door haar autonomie uit te breiden. De relatie die zich geleidelijk tussen hen ontwikkelt, wordt door de populaire Engelse schrijfster intens, ontroerend én humoristisch weergegeven. In deze meeslepende roman zijn subplots verweven als het familieleven van beide protagonisten. Karakteristiek zijn ook de typisch Engelse klassenverschillen. Door de climax, waar de lezer heen getrokken wordt, stelt het morele kwesties scherp.

 

 

zwaar verliefd

 Zwaar verliefd! - Chantal van Gastel

Dierenarts Isa is te zwaar en past daardoor niet meer in leuke hippe kleding. Ze wordt verliefd op Ruben, de knappe eigenaar van een labrador, en besluit te gaan lijnen. Haar vriendinnen hebben er geen begrip voor dat ze minder snoept, maar samen met haar zus bezoekt ze een sportschool. Daar komt ze Ruben weer tegen en langzaam ontstaat er iets moois. Als onverwacht de knappe ex van Ruben op het toneel verschijnt, lijkt hij aan haar de voorkeur te geven. 

 

 

rachels mislukte masterplan

 Rachels mislukte masterplan - Lindsey Kelk

Rachel is verknocht aan Simon, de man van haar dromen. Wanneer deze vermeende prins op het witte paard haar laat zitten, stort haar wereld in. Gelukkig staan Emmelie en Mathew, haar beste vrienden, paraat om deze weer op te bouwen. Nu Rachel opnieuw single is na een hele tijd, vallen haar gewoontes en routines weg. Samen maken de drie handen op één buik een lijstje van wat Rachel allemaal te doen staat om een goede ‘single lady’ te worden. Een tattoo laten zetten, een tripje naar het buitenland, een totale make-over… Het zijn maar enkele voorbeelden van de zotte zaken die het drietal zullen uitspoken. Ook Emmelie en Matthew hebben zo hun liefdesproblemen. Emmelie is al jaren verliefd op Rachels broer, maar aangezien Rachel haar bloedverwant niet goed genoeg vindt voor haar beste vriendin lijkt deze liefde geen kans te hebben. Matthew zweert bij Stephen, die hem helaas bedroog. 

 

 

Meer tips:

 

Verdronken in jou - Ciara Geraghty

Zoet verlangen - Sarah-Kate Lynch

Alles of niets - Jane Moore

Ik hou van Hollywood - Lindsey Kelk

De bruiloft - Nicholas Sparks

Shopaholic! - Sophie Kinsella

Roeping - Danielle Steel

Hart en ziel - Maeve Binchy

De Franse tuinman - Santa Montefiore

Hals over kop - Jill Mansell

De bruggen van Madison County - Robert James Waller

Marcel - Erwin Mortier

Louislouise: niets is wat het lijkt - Simone Felix

Ontbijt op bed - Freya North

De tas van de leraar - Hiromi Kawakami

Liefdesbrieven - Katie Fforde

De andere vrouw - Catherine Cookson

De liefde van haar leven - Harriet Evans

Vervlogen tijden - Marcia Willet

Vriendinnen voor altijd - Asa Hellberg

Zomernacht - Kristin Hannah

De liefdesmarkt - Carol Mason

Hoofd op hol - Rachel Gibson

Het Rosie project - Graeme Simsion

Terug

 

   

Friedl' Lesage, meter van Start To Read  

"Toen ik aan de bibliothecaresse liet weten dat ik de plank van tien tot twaalf jaar nu echt wel helemaal had gehad, ging ze voor mij op zoek naar iets op de plank van twaalf tot veertien waarvan ik niet zou gaan blozen."

Wil je het volledige verhaal over de liefde van Friedl' Lesage voor boeken lezen?
Klik dan hier

   
Our website is protected by DMC Firewall!