1. Lezen is tijdverlies.
Lezen is altijd verruimend.  Door te lezen blijf je bij.  Bij alles wat je leest, leer je de visie van anderen kennen.  Bovendien helpt het je je geest flexibel en jong te houden.

2. Ik heb geen tijd om te lezen.
Tijd maak je zelf!  Voor eender welke activiteit moet je andere activiteiten opzij zetten.  Het is dus gewoon een kwestie van keuzes maken.

3. Ik kan me niet lang genoeg concentreren.
Lezen vergt slechts ongeveer 15 minuten echte concentratie.  Na een kwartier word je automatisch meegezogen in het verhaal en kan je zonder verdere inspanning nog uren blijven lezen.

4. Ik hou het toch niet vol.
Dit is een verkeerde instelling.  Start met een positieve ingesteldheid en je kans op slagen zal aanzienlijk verhogen.

5. Lezen is duur.  
Lezen hoeft helemaal niet duur te zijn.  In de bib kan je in ruil voor een kleine bijdrage (€ 5,00 in de bib van Heist-op-den-Berg) naar hartelust boeken uitlenen.

6. Waarom zou ik het boek lezen als ik de film kan zien?
Boek en film zijn niet te vergelijken.  Een ander medium biedt een totaal andere ervaring.  Denk maar aan de volgende vergelijking: Waarom naar een CD van je favoriete groep luisteren als je hen live kan zien?

7. Ik lees niet graag.
Onbekend maakt onbemind.  Je hebt waarschijnlijk nog altijd niet het boek gevonden dat echt bij je past.  Start To Read kan je hierbij helpen.

8. Lezen is een asociale bezigheid.
Lezen brengt mensen net in contact met elkaar.  Gesprekken ontstaan gemakkelijk op basis van gemeenschappelijke leeservaringen.  Bij het kijken naar een film praat je ook niet met je buren, maar achteraf deel je je ervaringen graag met hen.  Trouwens, soms kan het deugd doen om even tot jezelf te komen met een boek.

9. Ik ben te oud om te lezen.
Zoals je nooit te oud bent om te leren, ben je nooit te oud om te lezen!

10. Ik ben te dom.
Pas je literatuur aan aan je leesniveau.  Je zal zien dat je niveau stijgt door veel leeservaringen op te doen.

   

Friedl' Lesage, meter van Start To Read  

"Toen ik aan de bibliothecaresse liet weten dat ik de plank van tien tot twaalf jaar nu echt wel helemaal had gehad, ging ze voor mij op zoek naar iets op de plank van twaalf tot veertien waarvan ik niet zou gaan blozen."

Wil je het volledige verhaal over de liefde van Friedl' Lesage voor boeken lezen?
Klik dan hier

   
DMC Firewall is a Joomla Security extension!