wanderlust

 Wanderlust: your urban travel style guide - Anne de Buck

Is reizen jouw grootste hobby? Ben je altijd op zoek naar de nieuwste hotspots? En ben jij een echte city girl? Dan is dit boek jou op het lijf geschreven. Wanderlust is dé travel style guide voor iedereen die van reizen houdt. Anne de Buck is professioneel travel blogger en wordt bijna iedere week wakker in een andere stad. In Wanderlust komen reizen, lifestyle en food samen. In dit persoonlijke boek geeft Anne een kijkje in haar keuken en leer je hoe jij net als zij overal ter wereld de leukste wijken en adressen kunt vinden. Ook als je er nooit eerder bent geweest! In deze guide vind je honderden travel tips en tricks om de wereld rond te reizen in stijl. Na het lezen van dit boek zal geen reis meer hetzelfde zijn. Anne inspireert je met deze travel style guide het meeste uit jouw reizen te halen en jouw reisdromen waar te maken.

 

 

groot fietsboek

 Groot fietsboek Ardennen: de 50 mooiste fietsroutes in Wallonië - Kristien Hansebout e.a.

Het Groot fietsboek Ardennen ontsluit de mooiste fietsgebieden van Wallonië. Op grond van hun jarenlange ervaring stippelden de auteurs 50 gezinsvriendelijke tochten uit. Hierbij wordt er nu eens gefocust op een authentiek dorp en zijn prachtige omgeving, dan weer op een befietsbare stad of een van de schilderachtige Waalse landschappen. De routes krijgen een moeilijkheidsaanduiding en het aanbod kan zowel de recreatieve als sportieve fietser bekoren. 

 

 

backpacken

 Backpacken voor dummies - Michiel Kelder

Hoewel in de titel 'Backpacken' voorkomt, moet dit niet al te letterlijk genomen worden. De uitgave is bedoeld voor mensen die met weinig bagage geruime tijd op reis gaan. En dat kan zijn met een rugzak, een rolkoffer of een rugzak met wieltjes. Dat laatste is het prettigst, want dan kun je alles op je rug dragen bij steile metrotrappen en daarna je bagage gewoon voortduwen. Het uiterst plezierig geschreven boekje biedt zo ongeveer alle informatie die je als (aanstaande) rondtrekkende reiziger nodig kunt hebben. Veel ervan kun je ook in survivalboeken terugvinden, maar hier wordt echt rekening gehouden met 'normalere' zaken waar je mee te maken kunt krijgen. Zoals daar zijn reisdocumenten en verzekeringen, hoe ga je je verplaatsen en waar kun je overnachten, tien tips voor het zoeken naar vliegtickets en tien manieren om je herinnering levend te houden. Bovendien wordt per werelddeel onder andere aandacht besteed aan de beste periode om daar rond te reizen, wat voor klimaat er heerst en er is een overzichtskaartje met globale autoreistijden.

 

 

heylen en de herkomst

 Heylen en de herkomst: met 8 bekende mensen op avontuur in hun land van origine - Martin Heylen

Journalist en wereldreiziger Martin Heylen ging met acht bekende Belgen op stap naar de landen waar ze vandaan komen. Met Meyrem Almaci ging hij naar West-Turkije, met Jani Kazaltzis naar Griekenland, met Barbara Sarafian naar het westen van Armenië, met Tatiana Silva naar Kaap-Verdië, met Svetlana Bolshakova naar Sint-Petersburg, Rusland, met Elodie Quedraogo naar Burkina Faso, met Aagje Vanwalleghem naar Noordoost-Brazilië en met de Nederlander Prem Radhakistan naar Paramaribo, Suriname. Heylen bezoekt samen met hen deze plaatsen en trekt daar steeds een week voor uit, vertelt over hun ervaringen en ontmoetingen en voert een uitgebreid laatste gesprek. De verhalen gaan vergezeld van kleurenfoto's, waaronder een overigens prachtige portretfoto en aan het einde van elk hoofdstuk is een kaart met nadere informatie over de betreffende landen.

 

 

reizen waes

 Reizen Waes: onweerstaanbare reisverhalen van Tom waes

In dit boek gunt Tom Waes de lezer vele kijkjes achter de schermen bij zijn programma's en vertelt hij hoe hij de reizen heeft ervaren. In deze serie ging hij naar bestemmingen die niet direct toeristentrekkers te noemen zijn zoals het door drugsoorlogen geteisterde noorden van Mexico, het dictatoriale Turkmenistan, het onrustige Zuid-Soedan of het gesloten Noord-Korea. Hoeveel moeite het productieteam moest doen om alles te regelen om überhaupt te kunnen filmen is op zich al interessant om kennis van te nemen, maar de incidenten en anekdotes onderweg, die niet in de eindmontage passen, zijn boeiend om te lezen. En Waes is eerlijk. Hoewel hij fantastische dingen meemaakt en prachtige mensen ontmoet, is het niet allemaal leuk. Lang van huis, moordende schema's en soms zelfs ronduit gevaarlijk. 

 

 


Meer tips:

Heerlijk Frankrijk: een ontdekkingsreis door Frankrijks vele wijnstreken - Hubrecht Duijker

De magie van Rome: wandelingen door de eeuwen heen - Andrea Vreede

The best of Lonely Planet - Tony Wheeler

Ongelooflijke reizen: de verhalen achter 60 opmerkelijke avonturen van de afgelopen eeuw - Thomas Cussans

De mooiste treinreizen - Martin Kers

In het spoor van Peking Express - Marc Helsen

Een jaar in de wereld - Frances Mayes

Terug naar Siberië - Martin Heylen

De blanke Masai - Corinne Hofmann

Molvanië: een land gevrijwaard van moderne tandheelkunde... - Santo Cilauro

Franse les - Peter Mayle

Reizen met dochters - Sam de Graeve

Hoe word ik wereldreiziger? - Marcel Gansevoort

40 motortochten over de hele wereld - Colette Coleman

De droom van Zuid-Afrika - Floor Milikowski

 

Terug

 

   

Friedl' Lesage, meter van Start To Read  

"Toen ik aan de bibliothecaresse liet weten dat ik de plank van tien tot twaalf jaar nu echt wel helemaal had gehad, ging ze voor mij op zoek naar iets op de plank van twaalf tot veertien waarvan ik niet zou gaan blozen."

Wil je het volledige verhaal over de liefde van Friedl' Lesage voor boeken lezen?
Klik dan hier

   
Our website is protected by DMC Firewall!