zijde

 Zijde - Alessandro Baricco

In 65 hoofdstukken, die soms maar uit een paar regels bestaan, beschrijft de Italiaanse schrijver de geschiedenis van een man die in de negentiende eeuw viermaal naar Japan reist om eieren voor de zijdespinnerijen te kopen. Door een vreemde ontmoeting met een vrouw van wie hij de stem nooit zal horen, wil hij steeds naar Japan terug, stervend van heimwee naar iets wat hij nooit zal beleven, maar toch niet ongelukkig met zijn leven en vrouw in Frankrijk. De symboliek van vogels, volières, kleine blauwe bloempjes en Japanse ideogrammen speelt een hoofdrol in deze geschiedenis en maakt er bijna een gedicht van. 

 

 

ten oosten van de zon

Ten oosten van de zon - Julia Gregson

Drie jonge vrouwen vertrekken in 1928 per boot vanuit Engeland naar India. Rose gaat er trouwen met een man die ze nauwelijks kent. Haar beste vriendin Tor gaat mee als bruidsmeisje in de hoop dat ze in India een leuke man tegen het lijf loopt. Viva is hun chaperonne; zij gaat terug naar het India dat ze in haar jeugd is ontvlucht. Al snel komen de vrouwen er achter dat het leven in India niet zo gemakkelijk is als ze hadden gedacht. Een omvangrijke en soms complexe roman die een prachtig beeld schetst van het India van de jaren '20. 

 

 

iemand als jij

Iemand als jij - Cathy Kelly

Drie vrouwen ontmoeten elkaar op vakantie in Egypte en worden dikke vriendinnen. Verschillen in leeftijd en achtergrond zijn geen beletsel om steun bij elkaar te zoeken met hun problemen bij hun streven naar geluk. Die problemen variëren van echtscheiding, zorg voor een zieke moeder, de opvoeding van pubers, anorexia, omgaan met stiefouders, overspel met de au pair, enz.

 

 

tijgerlelie

De Tijgerlelie - Ana Velaso

In het Braziliaanse Bahia werkt slavin Lua al sinds haar kindertijd op de suikerrietplantage Sao Fidelio. Weinig mensen weten dat ze heeft leren lezen en schrijven, wat verboden is voor slaven. Ze leerde het door op haar jonge bazin te letten. Als de oude slavin Imaculada haar in 1763 vraagt naar haar levensverhaal te luisteren en het op te schrijven, voelt ze daar weinig voor. Maar zodra de vrouw gaat vertellen, wordt Lua gegrepen door haar verhaal. Imaculada, dochter van een Afrikaanse hoofdman, werd door mensenvangers naar Brazilië gebracht, als slaaf verkocht en maakte veel mee. Door die ervaringen zoekt Lua met de knappe en dwarse slaaf Zé de vrijheid, maar moet die zwaar bevechten.

 

 

verloren liefde

 Een verloren liefde - Iona Grey

Een heerlijke roman waarin twee verhaallijnen verweven worden: in WO2 wordt een jonge, getrouwde Engelse vrouw onmogelijk verliefd op een Amerikaanse soldaat. Na de oorlog komt hij terug voor haar, belooft hij - maar in de oorlog worden zoveel beloftes gedaan... In het heden vindt een jonge Engelse vrouw een schuilplaats in een verlaten huis, maar vindt dan de briefwisseling uit de oorlogstijd tussen de twee hoofdpersonen uit de andere verhaallijn - en gaat op onderzoek uit naar hoe hun verhaal afgelopen is.

 

 

Meer tips:

Korenblauw - Leila Meacham

Stilte voor de storm - Judith Lennox

Het boek van morgen - Cecilia Ahern

Zes dagen samen - Marc Levy

Een eigenzinnige vrouw - Barbara Taylor Bradford

De verbintenis - Anita Shreve

De dagboeken van Bridget Jones - Helen Fielding

Het lot van de familie Meijer - Charles Lewinsky

Sneeuwklokjes van de steppe - Kate Furnivall

Als gevolg van liefde - Sulaiman Addonia

Lange Bertha - Cuca Canals

De duivel draagt Prada - Lauren Weisberger

De granaatappelboom - Nicky Pellegrino

Het eiland onder de zee - Isabel Allende

In de schaduw van de zonnekoning - Golden Parsons

Gouden saffraan - Linda Holeman

Gelukskoekje - Ann Mah

Overleven voor beginners - Ciara Geraghty

Eilanders - Susan Fletcher

De dienstmeid van Fairbourne Hall - Julie Klassen

De wandelhoer - Iny Lorentz

 De belofte van Odessa - Natacha De Rosnay

 

Terug

   

Friedl' Lesage, meter van Start To Read  

"Toen ik aan de bibliothecaresse liet weten dat ik de plank van tien tot twaalf jaar nu echt wel helemaal had gehad, ging ze voor mij op zoek naar iets op de plank van twaalf tot veertien waarvan ik niet zou gaan blozen."

Wil je het volledige verhaal over de liefde van Friedl' Lesage voor boeken lezen?
Klik dan hier

   
Our website is protected by DMC Firewall!