vintagemagie Vintagemagie: design restaureren, retro pimpen - Willem Fouquaert en Caroline Monbailliu

Een boek over het restaureren en renoveren van designmeubelen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig van de twintigste eeuw, in de 'magie'-reeks van de Belgische specialist in interieurdecoratie Willem Fouquaert. Na een voorwoord over achtergronden (onder andere periodekenmerken zoals achtereenvolgens pasteltinten, strakke lijnen, grote behang- en stofpatronen, meubelen meestal in houtfineer, ook metaal) volgen drie hoofdstukken: Benodigdheden (gereedschappen, materialen, verven, toebehoren), Restaureren (kenmerken vintage en retro design, opfrissen of verwijderen van oude beschermlagen, repareren, herkleuren, beschermen, accessoires, stoffering reinigen of vernieuwen), Renoveren of 'pimpen' (voorbereiden, herstellen en bijwerken, (her)schilderen, elementen toevoegen, beschermen, stof herkleuren of opfrissen met restjes stof). Rijk geïllustreerd met fraaie, veelal grote kleurenfoto's (verschillende paginagroot), ook veel details en handige stap-voor-stapfoto's. Fraaie, verzorgde, overzichtelijke, helder geschreven, inspirerende en praktische uitgave voor een breed publiek.

 

 

grote poetsboek

Het grote poetsboek: snel en simpel een schoon opgeruimd huis - Diet Groothuis

In dit boek valt meteen de – goed gedoseerde – humoristische benadering van het onderwerp op.  Persoonlijke ervaringen, anekdotes en citaten vormen de relativerende omlijsting van gedetailleerde en goed gestructureerde werkschema’s voor dagelijkse en/of periodieke 'poetsbeurten' (met oog voor het milieu!). Deze zijn opvallend overzichtelijk (waardoor uitstekend raadpleegbaar), praktisch en heel duidelijk beschreven en door iedereen met succes uitvoerbaar, dit mede door de uitgebreide ondersteunende basisinformatie. Een en ander is mede toegespitst op kinderen in diverse leeftijdsfasen: hoe kunnen – en leren – zij 'poetsen'? Conclusie: inspirerend, creatief, helder, praktisch, effectief en volledig.

 

 

Het geheim van de kat: alles wat je over je kat wilt weten - John Bradshawgeheim van de kat

Wat is een kat? Waarom is de wilde kat een huiskat geworden? Hoe zit dat met het trainen van een kat? Waardoor is de toekomst van de huiskat allerminst zeker? De Britse wetenschapper John Bradshaw gaat in op deze en andere vragen. Gesteund door onderzoek en wetenschappelijk bewijs vertelt hij over de geschiedenis van de huiskat, over de visie van de huiskat op zijn wereld, over de kattenmaatschappij en de bazen van de katten, over de problemen van veel natuurbeschermers met katten, veel over wilde katten en over het gedrag en de individualiteit van de katten. Veel serieuze informatie die op een duidelijke manier is geschreven en waarin zo nu en dan ook de typisch Britse humor opduikt. Kortom: alles wat men wil weten over huiskatten en nog wel wat meer. 

 

 

wijsheid van honden

De wijsheid van honden: over intelligentie en gedrag van ons meest geliefde huisdier - Brian Hare en Vanessa Woods

Brian Hare ontdekte dat het intelligentieniveau van de hond dichter bij dat van de mens ligt dan gedacht. In de 43.000 jaar dat honden als huisdier worden gehouden, zijn ze slimmer en vriendelijker geworden. Ze werken goed samen en communiceren, waardoor ze net zo goed zijn in problemen oplossen als mensen. De neerslag van hun wetenschappelijk onderzoek leest als een spannend verhaal. Naast een portie theorie worden veel tests die gebruikt zijn als bewijs, uitgelegd en soms geïllustreerd. Dit zal hondeneigenaren uitnodigen om de tests uit te proberen met hun eigen hond. Een boeiend relaas over het meest geliefde huisdier van de mens. Wie nieuwsgierig is naar hoe het komt dat een hond eenvoudige problemen oplost, een band met de mens opbouwt, slimmigheid aanleert en zelfs hulp leert inroepen, zal in dit boek een antwoord vinden.

 

 

mode

Mode: de eeuw van de ontwerpers 1900 - 1999 - Charlotte Seeling

Deze rijk geïllustreerde modegeschiedenis  van de twintigste eeuw geeft een chronologische beschrijving over de ontwikkelingen van de haute couture. Per decade worden de belangrijkste internationale couturiers geportretteerd met hun belangrijkste ontwerpen, biografische gegevens en stijlkenmerken. Vanuit het perspectief van cultuur-historische ontwikkelingen worden modestijlen, kapsels en make up in woord en beeld gedocumenteerd. Van elk decennium worden de "look", mijlpalen en idolen beschreven en rijk geïllustreerd. Het fotomateriaal geeft een goed beeld van de stijl der couturiers. Een uitgebreide appendix geeft informatie over nieuwe textielsoorten, mode-illustratoren, -fotografen en -scholen. 

 

 


Meer tips:

Het kookboek van de klassieke keuken - Auguste Escoffier

De tuinplanten bijbel: meer dan 5000 planten voor binnen en buiten - Tony Rodd

Handboek vitamines en zelfzorg: preventie en zelfzorg van ziekte en ongemakken door middel van vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen - Ruud A. Nieuwenhuis

DedikkeVanDam: van aardappel tot zwezerik - Johannes van Dam

Handboek ecologisch tuinieren - Herman Van Boxem, Guy Buysse, Bart Maes

Handboek ecologische voeding - Diana Lauwers

Afrodite: liefdesverhalen en andere zinnenprikkels - Isabelle Allende

Pokerschool - Jan Meinert

Prins Filip: koning op wacht - Erik Wellens

Een huis vol: een kleine geschiedenis van het dagelijks leven - Bill Bryson

Mode op maat - Lynne Garner

Oprah: een biografie - Kitty Kelley

 

Terug

 

   

Friedl' Lesage, meter van Start To Read  

"Toen ik aan de bibliothecaresse liet weten dat ik de plank van tien tot twaalf jaar nu echt wel helemaal had gehad, ging ze voor mij op zoek naar iets op de plank van twaalf tot veertien waarvan ik niet zou gaan blozen."

Wil je het volledige verhaal over de liefde van Friedl' Lesage voor boeken lezen?
Klik dan hier

   
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd