leven of doodLeven of dood - Michael Robotham

Audie Palmer zit in een Texaanse gevangenis een straf van tien jaar uit voor een overval en moord. In de gevangenis wordt zijn leven regelmatig bedreigd en hij overleeft alleen dankzij de bescherming van medegevangene Moss. Een dag voor zijn vrijlating ontsnapt Palmer en iedereen vraagt zich verwonderd af waarom hij niet nog een dag kon wachten. Langzaamaan wordt duidelijk wat er in zijn verleden gebeurd is. Daarom verschijnt hij ook voor het huis van de sheriff die hem destijds heeft neergeschoten en ontvoert hij diens zoon.

 

 

bekraste zielen

 Bekraste zielen - R.J. Ellory

Digger Danzinger en Clay Luckman zijn halfbroers. Vaders hebben ze nooit gekend en hun moeder sterft als ze 9 en 11 jaar zijn. Ze groeien op in een weeshuis en in een jeugdgevangenis waar Digger heen gestuurd werd. Clay vergezelt hem, want ze staan elkaar nabij. Op een dag ontsnapt een ter dood veroordeelde gevangene en neemt de jongens als gijzelaars mee. Een spoor van moord trekt van west naar oost door Amerika. Als de moordenaar omkomt in een vuurgevecht, neemt Digger zijn rol over. Clay vlucht weg met een meisje wier vader zojuist vermoord is, maar juist op hem maakt de politie jacht. 

 

 

mythe van methusalem

De mythe van Methusalem - Jo Claes

Hoofdinspecteur Thomas Berg, werkzaam bij de politie van Leuven, wordt betrokken bij het onderzoek naar twee raadselachtige moorden. Deze moorden, gecamoufleerd als zelfmoorden, staan in verband met een ontdekking in een laboratorium voor stamcelonderzoek: een middel om veroudering af te remmen. Het hoofd van dit lab, Kostas Mamidakis, wordt op Kreta vermoord. Daarna vindt journalist Andreas Kurver, die een onthullend artikel over deze ontdekking wilde publiceren, op gewelddadige wijze de dood. Een mysterieuze vrouw, die werkzaam was op dit laboratorium, staat in het centrum van de belangstelling, hoewel er ook anderen voor verdenking in aanmerking komen. Een oude foto speelt steeds een belangrijke rol bij het speurwerk. Berg weet de zaak tot een goed einde te brengen, maar hij blijft ontgoocheld en met vele vragen achter. 

 

 

vernietiging

Vernietiging - Jeff Vandermeer

Dertig jaar geleden werd een exotisch terrein door een onzichtbare grens afgesloten van het continent. Die grens werd doorbroken en elf expedities gingen al naar Gebied X. Sommige moordden elkaar uit, andere kwamen terug zonder geheugen – of helemaal niet. Vier vrouwelijke geleerden zijn expeditie twaalf. De ik-figuur, de biologe, verkent een tunnel die diep in de aarde gaat en die uit levend weefsel bestaat. Een bizar wezen beschrijft de muren met organische tekens en surrealistische teksten. De geest van de biologe verruimt als zij muteert, besmet door Gebied X. Vernietiging is het eerste boek van de 'Southern Reach-trilogie'.

 

 

vogelman

Vogelman - Mo Hayder 

Op een veld in Greenwich worden de gruwelijk verminkte lijken gevonden van vijf prostituees. Het post mortem wijst uit dat de moorden nog meer gemeen hebben: de moordenaar is een necrofiel die de meest walgelijke dingen met lijken doet. Onderzoek wijst in de richting van een pub, waar zij alle vijf geregeld kwamen. Rechercheur Jack Caffery probeert de zaak zo snel mogelijk op te lossen om verdere moorden te voorkomen. Als de moordenaar zelfmoord pleegt, denkt men dat de zaak is opgelost, maar helaas, de ware necrofiel waart nog steeds rond en heeft nog een toetje op zijn menu. Een ijzingwekkend en gruwelijk verhaal.

 

 

Meer tips:


Het einde van Pi - Frank Thilliez

De Gaudi sleutel - Esteban Martin

Nog niet dood - Ake Edwardson

Het ware kruis - Jörg Kastner

Drie seconden - Roslund & Hellström

Peperkoekenhuis - Carin Gerhardsen

De een van de ander - Philip Kerr

De kerk van de dode meisjes - Stephen Dobyns

De welwillenden - Jonathan Littell

Libri di Luca - Mikkel Birkegaard

Bij nacht en ontij - Robert Goddard

Dooi - Barbara Voors

De bezeten minnaar - Ruth Rendell

The green mile - Stephen King

De Cobra - Frederick Forsyth

Land van dromen - Vidar Sundstol

Villa Triste - Lucretia Grindle

Het geheim van de kathedraal - Steve Berry

Wees niet bang - Anne Holt

 

Terug

   

Friedl' Lesage, meter van Start To Read  

"Toen ik aan de bibliothecaresse liet weten dat ik de plank van tien tot twaalf jaar nu echt wel helemaal had gehad, ging ze voor mij op zoek naar iets op de plank van twaalf tot veertien waarvan ik niet zou gaan blozen."

Wil je het volledige verhaal over de liefde van Friedl' Lesage voor boeken lezen?
Klik dan hier

   
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd