santa monicaSanta Monica - Bavo Dhooge

Vietnamveteraan Jack Spark verliest zijn job als buitenwipper (portier) bij een chique club en wil wraak. Hij haalt de sexy slotenmaakster Monica over om de huissleutels van rijke mensen te kopiëren om als een moderne Robin Hood nu en dan eens iets te stelen, genoeg om goed te kunnen leven, maar niet genoeg om op te vallen. Hun plannetje verloopt goed tot ze bij een mormoons prediker met drie vrouwen inbreken. Spark belandt midden in de gelddiscussies tussen de clubeigenaar en de prediker en die strijd mondt uit in een lijk en een supersnelle evolutie van de feiten. 

 

 

teken van het beest

Het teken van het beest - William Diehl

Martin Vail is een briljante maar gehate advocaat in Chicago. Uit wraak krijgt hij de verdediging toegewezen in een zaak die hij niet kan winnen: de verdediging van de bijna ter plekke gearresteerde moordenaar van de geliefde bisschop. Het grootste gedeelte van de roman betreft de voorbereiding op het proces, het minutieuze onderzoek door een medewerker, het psychiatrisch onderzoek van de verdachte en de instructie door een bevriend gepensioneerd rechter. De psychiater doet de ontdekking dat de moordenaar in feite de dubbele persoonlijkheid is van de gearresteerde jongen. Een buitengewoon spannend en goed opgebouwd verhaal, waarvan de ontknoping niet alleen de medewerkers van Martin Vail verrast, maar ook de lezer.

 

 

meisje in de trein

Het meisje in de trein - Paula Hawkins

Rachel is na haar scheiding depressief en aan de drank. Ze woont op kamers bij een vriendin in Ashbury. Ze heeft geen werk, maar de treinreis van Ashbury naar Londen vindt ze prettig dus forenst ze iedere dag heen en weer. Iedere dag stopt de trein voor een rood sein bij een rijtje leuke huizen in een Londense buitenwijk en vanuit de trein volgt Rachel in een van die huizen het leven van wat ze een droomechtpaar noemt, een knap, romantisch stel. Ze heeft er hele fantasieën bij. Een paar huizen verwijderd van haar droomechtpaar woont haar ex-man met zijn nieuwe vrouw Anna. Geleidelijk aan, heen en weer springend in de tijd, ontrolt deze verrassende thriller zich in drie verhaallijnen: die van Rachel, die van Megan, de vrouw van Rachels droomechtpaar, en die van Anna, de nieuwe vrouw van Rachels ex. Rachel zakt steeds verder af in de drank en verloedering en op een dag verdwijnt Megan spoorloos. En Rachel heeft een keer iets merkwaardigs gezien bij haar droomechtpaar...

 

 

Erfschuld - Arnaldur Indridason erfschuld

Tijdens een etentje met zijn ex-collega Marta raakt de gepensioneerde politieman Konráð op de hoogte van een moord op een 90-jarige alleenstaande man. In zijn appartement bewaarde hij krantenknipsels uit 1944 over de wurging van een jonge vrouw. Ze werd destijds achtergelaten bij het Nationaal Theater in Reykjavik dat in de oorlogsjaren als opslagplaats werd gebruikt door het bezettingsleger. Konráð krijgt de sleutel van het appartement van de oude man om de plaats van het delict te doorzoeken. De auteur voert de lezer mee met beide moordonderzoeken, die gaandeweg met elkaar verweven blijken te zijn. 

 

 

moco

Moço: een maand uit het leven van Harry Kramer - Patrick Conrad

Kramer, een freelance fotograaf die leeft van lugubere sensatiescoops met een poëtisch kantje, komt net te laat voor zijn jaarlijkse oudejaarsavondbezoek bij zijn moeder. Ze zat in een rolstoel met kapotte knieën maar wordt op straat aangetroffen met haar raam op de derde verdieping open. De politie gelooft gemakshalve in zelfmoord maar Harry laat het daar niet bij. De verbitterde vrouw die haar appartement niet uitkwam, heeft blijkbaar wel een liederlijk bestaan gehad in de meest mondaine badplaatsen van Europa. Aan de hand van brieven en foto's reconstrueert hij stukken van haar leven, komt zo in contact met louche figuren uit haar verleden en leert hij de vrouw kennen die hij als moeder nooit heeft gehad.

 

 

Meer tips: 

Breekbaar - Lisa Unger

De leugenaar - Lisa Gardner

De erfenis van Himmler - Marthe Maeren

Fiona - Harry Bingham

De vreemde gast - Charlotte Link

Eens beloofd - Harlan Coben

Alles te verliezen - Ester Verhoef

De eetclub - Saskia Noort

De omgekeerde man - Fred Vargas

Wie goed doet - Dean Koontz

De schapen van Glennkill - Leonie Swann (opnieuw uitgebracht als 'Daar buiten loopt een schaap')

De affaire - James Patterson

De echo van de schuld - Charlotte Link

Door het oog van de naald - Ken Follet

Verboden en verbannen - James Clemens

Zeemeermin - Camilla Läckberg

Dodenakker - Sabine Thiesler

Afrekening op Ascot - Dick Francis, Felix Francis

Kleine meisjes - Helen FitzGerald

Al wat rondwaart - Susan Hill

Verloren - Blake Crouch

Interne zaken - Ian Rankin

Donker hart - Gillian Flynn

De schuldige - Lisa Ballantyne

Broer - Heather Gudenkauf

 

Terug

   

Friedl' Lesage, meter van Start To Read  

"Toen ik aan de bibliothecaresse liet weten dat ik de plank van tien tot twaalf jaar nu echt wel helemaal had gehad, ging ze voor mij op zoek naar iets op de plank van twaalf tot veertien waarvan ik niet zou gaan blozen."

Wil je het volledige verhaal over de liefde van Friedl' Lesage voor boeken lezen?
Klik dan hier

   
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd